Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Danefæbehandlingsgangen og blyamuletter – Detektorklubaften – AFLYST

april 1 @ 19:00 - 21:00

Vi er desværre nød til at aflyse det ellers med med spænding ventede foredrag fra Lisbeth og Anne-Kathrine. Men fortvivl ikke, vi arbejder på en alternativ dato. Følg med på siden her og på Facebook angående en ny dato.

Hvad sker der egentligt med de genstande, der indleveres til danefævurdering på Nationalmuseet og hvad bruger Nationalmuseet Danefæmaterialets store potentiale til? Det vil Lisbeth Imer og Anne-Kathrine Kjerulff fra Nationalmuseet gerne fortælle om d. 1.4.2020 i Arkæologiens hus Lisesmindevej 3 B, 5230 Odense kl. 19.00-21.00. BEMÆRK vi starter allerede kl 19:00, så mød op i god tid inden da. Der gælder først til mølle princippet.

 

Mød seniorforsker og runolog Lisbeth Imer og hør om hendes forskning på baggrund af de mange blyamuletter som er fundet af amatørarkæologer med detektorer. Blyamuletterne giver med deres runeinskriptioner et sjældent personligt indblik i en fortidig forestillingsverden.

”Dæmoner og elverfolk – middelalderens amuletter af bly” v/ Lisbeth Imer.

Foto: Amdi Wiil

 

 

 

Chef for Danefæsekretariatet Anne-Kathrine Kjerulff fortæller efterfølgende om sagsbehandlingen fra genstandene kommer til danefævurdering på Nationalmuseet, og der vil være mulighed for spørgsmål.

 

 

 

 

 

Lyder ovenstående spændende (det syntes vi det gør), så kom endelig til denne enestående mulighed for at høre mere om danefæbehandlingen på Nationalmuseet og Lisbeths arbejde med blyamuletter.

Detaljer

Dato:
april 1
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Harja Klubhus
Lisesmindevej 3B
Odense, 5230 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
Harja.dk