Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Fra småt til stort – fra skåltegn til figurativ kompleksitet

marts 31 @ 19:30 - 22:00

Helleristninger og Fundmateriale – Datering, Tolkning og Forskning

En ”billedrejse” fra Alta i Nordnorge til Valcamonica i Italien med hovedvægten lagt på det sydskandinaviske område – herunder med særlig fokus på Danmark og Bornholm.

Europa har igennem årtusinder haft økonomiske og politiske forbindelser. Kontakter er blevet knyttet og aftaler indgået og talrige fund vidner om en livlig udveksling af varer, men også en spredning af tanker og symboler. De senere års naturvidenskabelig forskning dokumenterer et vidt forgrenet økonomisk og politisk netværk i Europa og Mellemøsten – den tids ”EU” fungerede perfekt. Tonsvis af metaller, samt glas og rav fortæller om disse forbindelser. Og helleristningerne i Danmark er en del af denne historie.

Det forhistoriske billedsprog er en visualisering af tanker og forestillinger om organiseringen af den levende verden, naturens og universets “uforståelige” kræfter. Og bidrager til forståelse og indsigt i forhistoriske samfunds religiøse og verdslige verden. Men tolkningen af billeder er vanskelig. De er skabt i en fjern, forhistorisk sammenhæng og er dermed kodet i skabelsesøjeblikket som en del af den tids kulturelle og sociale virkelighed.

Gerhard Milstreu
Dr.Phil h.c.
Göteborgs Universitet
Tanums HällristningsMuseum

Gerhard Milstreu

Gerhard Milstreu
Dr.Phil h.c.
Göteborgs Universitet
Tanums HällristningsMuseum

Detaljer

Dato:
marts 31
Tidspunkt:
19:30 - 22:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Harja