Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Janus-dag 2020 – Arkæologi og kort

18. januar 2020 @ 13:00 - 16:00

v/ Per Grau Møller, lektor ved Historisk Institut, Syddansk Universitet, leder af Kartografisk Samling og Mogens Bo Henriksen, museumsinspektør, Odense Bys Museer.

Arkæologi uden stedbunden placering af fundene og dermed brug af kortmateriale er nærmest utænkelig. I nutidens arkæologi er denne samhørighed blevet forstærket med de digitale og andre elektroniske hjælpemidlers sejrsgang, men fortsat med afsæt i traditionel forskning.

Per Grau Møller har ved udnyttelse af ældre kortmateriale og skriftlige kilder arbejdet på at rekonstruere ældre vejforløb på Nord og Østfyn og ved den østlige Limfjord, et arbejde som Mogens Bo Henriksen inddrager i det billede, som tegner sig på baggrund af de mange detektorfund, der i den seneste tid er blevet gjort ved Odense Fjords sydlige del og ved Kerteminde Fjord. Fundene fortæller om bebyggelse og handel i tiden 400 1100.

Der er tale om helt nye studier i forbindelse med forskningsprojektet From Central Space to Urban Place, så det bliver spændende at få løftet lidt af sløret for, hvordan de to forskningsområder supplerer hinanden og gør os alle sammen klogere om fortidens infrastruktur og kulturhistorie i bred forstand. Emnet rammer også ned i et par temaer, som rigtig mange Harjamedlemmer
er dybt optaget af: udøvelse af detektorarkæologi og fordybelse i og udnyttelse af kortmateriale.

Så kom af huse og tilbring nogle eftermiddagstimer omkring emner, som interesserer os, tilrettelagt og fremlagt af et par superkendere udi landskabarkæologi og historisk og nutidigt kortmateriale. Intet mindre!

Lørdag d. 18. januar kl. 13.00 ca.
16.00 i Arkæologiens Hus, Lisesmindevej 3 B, Odense M.
Pris for medlemmer af Harja: 50 kr. , for ikkemedlemmer: 80 kr., der betales ved ankomsten.

Tilmelding til Eigil Nikolajsen, tfl. 65 97 79 90, email
nikolajseneigil@gmail.com
Prisen inkluderer kaffe/te og Januskage

Detaljer

Dato:
18. januar 2020
Tidspunkt:
13:00 - 16:00
Begivenhed Kategori: