19.07.2018 06:50:52
BIFROST-partner
Harja - nu med drone
Begivenheder
<< Juli 2018 >>
Ma Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Nyeste artikler
· Generalforsamling l...
· Foredragsrækken, fo...
· Fynboer&Arkæologi 2...
· Foredragsrækken, ef...
· Fynboer og Arkæolog...
Skyd genvej til...
...Etiske regler for Harja
...Vejledninger og skabeloner
...Fynboer&Arkæologi
...Fynboer&Arkæologi
...Forfattervejledning for F&A
...links til de fynske museer
Fejl på siden?
Hvis du konstaterer fejl på Harjas hjemmeside – fx døde links eller regulært roderi i tekst og billeder – så drop venligst en besked til webmaster@harja.dk. Tak.
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
ANNONCER
Køb billige arkæologi­bøger
Harja er kommet i besiddelse af forskellige spændende arkæo­log­ibøger, som sælges til yderst favorable priser fra 5,- kr. til 20,- kr
Henvend dig i Arkæologiens Hus og se lageret.

Dansk metaldetektor salg Detektorshop.dk
Alt indenfor seriøst detektorgrej
Minelab, XP Deus, Garrett, Whites, Tesoro, Detech, Coiltek mv.
Høj service og hurtig levering
Telefon 3035 3655

Rabat på detektorgrej
Hos DetectorLabs i Finland får Harjas medlemmer 3-8% rabat på detektorgrej, alt efter hvilke produkter man køber.
Bliv medlem af Harjas detektorgruppe, og log in og se, hvordan du gør.
Hent Adobe Reader
Noget af indholdet på Harjas hjemmeside ligger gemt som pdf-filer. Det gælder f.eks. nyhedsbrevet Skjald og enkelte artikler. Det betyder, at du er nødt til at have programmet Adobe Reader installeret på din computer for at kunne læse det. Hvis ikke du allerede har programmet installeret, er det heldigvis en smal sag at få ordnet:
Hvis du dobbeltklikker på billedet her nedenfor, bliver du stillet om til Adobes hjemmeside, hvor du blot klikker på knappen Download, så går resten af sig selv. Held og lykke.

Detektortræf med museer
detektorarkæologi

Stor detektordag med flere museer

Den 21. oktober afholder Harja en fælles detektordag til Allesø nord for Odense i samarbejde med OBM, ØFM og Nordjyllands Historiske Museum.

Som nogle af jer måske allerede ved, så har Aarhus Universitet i samarbejde med bl.a. Moesgaard museum, Odense Bys Museer og Nordjysk Historiske Museum, arbejdet på en ny database kaldet DIME, hvor vi detektorfolk kan registrere vores fund. Dette skal bl.a. hjælpe museerne med registreringen af fundene og samtidig give museerne en fælles database hvorfra de kan hente oplysninger på de fundene genstande. Se vedhæftede link med mere info omkring projektet.

http://cas.au.dk/aktuel/nyheder/nyhed/artikel/digital-registrering-skal-faa-metaldetektorfund-frem-i-lyset/

Dette arrangement er derfor ikke kun en fælles detektortur, men også en efterfølgende test af det nye program. Vi opfordrer derfor alle der har lyst til at deltage i søgningen og efterfølgende registrering af fund, til at melde sig til. Vi er på udkik efter alle typer af detektorfører, nybegyndere som garvede. Dette gælder også dem som ikke nødvendigvis føler at de er de helt store eksperter, når det kommer til brugen af computere. Det er vigtigt at vi får så meget input til brugen af programmet som muligt, fra så mange forskellige brugere som muligt, således at programmørerne har mulighed for at foretage evt. ændringer i programmet, inden det lanceres endeligt. Så syntes du at det lyder spændende, så skynd dig at melde dig til. Der er et begrænset antal deltagere på 20 mand. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

 

Da afsøgningen sker inden for OBM’s område er der vedhæftet krav til deltageren ifm. afsøgningen (Registreringsstandard ved detektortræf i Odense Bys Museers ansvarsområde). Læs venligst teksten igennem og sikre dig at du er indforstået med denne, inden du melder dig til. Vedhæftet denne e-mail er også et link til det kvitteringsskema som omtales i ovennævnte dokument. Udskriv og udfyld venligst skemaet hjemmefra. Hvis du ikke har mulighed for at udskrive skemaet, så kan der udleveres kopier til udfyldning i klubhuset.

http://natmus.dk/fileadmin/user_upload/natmus/Danefae/Kvitteringsseddel.pdf

Prisen for deltagelse er 150 kr. per deltager og dækker udgifter til morgenmad, frokost og efterfølgende lækker aftensmad. Pga. bestilling af maden er sidste tilmeldingsfrist mandag den 16. oktober.

Øl og sodavand kan som altid købes til rimelige priser i klubhuset.

Tilmelding sker til glennabramsson@hotmail.com

 

DIME-træf

Deltager: 20 stk. maks. (tilmelding efter først til mølle princippet).

Museumsfolk der deltager: Malene Refshauge Beck (ØFM), Mogens Bo Henriksen (OBM), Torben Trier Christiansen (Nordjysk Historiske Museum).

Søgested: Ved Allesø nord for Odense. Nærmere besked får I ved samling i klubhuset om morgenen.

 

Program for dagen:

 

Kl. 9:00 Velkommen og morgenmad med rundstykke og kaffe

Kl. 9:20-9:50 Kort intro fra Torben Trier

Kl. 10:00 Der køres mod søgestedet.

Kl. 10:30 Start på søgning

Kl. 12:30 Frokost (der serveres lækre sandwiches)

Kl. 13:00-14:00 Søgning fortsættes.

Kl. 14.00 Tilbage til klubhuset på Lisesmindevej.

Kl. 14:30 Gennemgang i Harja’s klubhus med oplæg fra Torben omkring brugen af DIME. Herefter registrering af fund af de enkelte deltagere (deltagerne skal medbringe deres bærbare computere, smartphones og tablets). En til to personer kan låne computer i klubben. Dette skal dog aftales på forhånd. Hvis I har computere eller tablets med egen internetadgang må i meget gerne medbringe disse, da registreringen kræver adgang til internettet. Adgang kan også etableres vha. Harja’s eget trådløse internet, men hvis der er for mange logget på ad gangen, er der risiko for at det hele går noget langsomt. Skulle du have en smartphone der kan kobles sammen med computeren, for derigennem at opnå internetadgang, så tag endelig den med også.

Kl. 18:00 Der serveres aftensmad i klubhuset.

Efterfølgende social samvær i klubhuset.

Med venlig hilsen Detektorudvalget

10,682,633 Unikke besg