Trine Hedegård Jensen

Bare en fem øre?

Fandt i november en stor, flot grønpatineret norsk 5 Øre fra 1876. I sig selv ikke nogen sjældenhed - men undrede mig over en detalje der var trykt på mønten. Navnet ,,Allan Dahl" - først tænkte jeg det var en ny tilføjelse men undersøgte alligevel lidt på sagen. Og tog gps på mønten, hvis det måske kunne være noget for “Mønt - og Medaljesamlingen” på Nationalmuseet. Det viser sig at være en reklamemønt fra et københavnsk annonce-bureau sidst i 1800’tallet, hvis indehaver var ritmester Allan Aly Hendrik Dahl. Så en helt anden historie gemte sig bag en ret normal norsk mønt

Glenn Abramsson

Magi i middelalderen

Fund er der mange af og hvad skal man dog udvælge som "det bedste fund". Tja det er en svær en. Jeg har valgt denne blyamulet jeg fandt ved Bregninge på Ærø. På for- og bagsiden står med små minuskler (små latinske bogstaver) indledningen til Johannes evangeliet krydret med indledningen til en besværgelse. Vil du læse mere så tryk på knappen og se hvad Nationalmuseet skriver.

Nationalmuseet

"Udfoldet" billeder, Konserveringen - Langelands MuseumCykelringeklokker En fundtype, som altid er sjovt at finde, er cykelringeklokker med reklame fra lokale virksomheder.  Folk med kendskab til historien om disse fine klokker fortæller, at det var de enkelte cykelhandlere som købte klokkerne præget med deres eget navn. Her kunne man vælge mellem forskellige motiver (firkløveren er den mest almindelige), og så bestilte man et antal med sin egen tilvalgte tekst. Navn by og tlf. nr. er de mest almindelige tekster at finde på klokkerne. Det er derfor ofte klokker med en lokal tilknytning man finder og så er det bare at søge i arkiverne efter historien bag navnet på klokken.   

Send Din historie til os

Vi gemmer den,
til glæde for os alle

TRYK HER:      Send din tekst og 2-3 gode billeder