PÅ JUBILÆUMSTUR MED HARJA – Turen går til Letland fra den 4. til den 11. juni 2022

Turen går til Letland fra den 4. til den 11. juni 2022

En tur med arkæologi, historie og natur.

Fra den 4. til den 11. juni 2022 drager HARJA på tur til Letland
Vi kører rask af sted med Svend som chauffør i en bekvem arkæologivenlig langtursbus med kurs mod Letland. Vi sejler med færgen fra Karlshamn i Sverige til Klaipeda i Litauen. På vejen gennem Litauen gør vi holdt ved Korshøjen, som i sig selv er en uforglemmelig oplevelse.

Vi krydser herefter grænsen til Letland, og vi skal lige se nærmere på kurlandsfyrsternes sommerpalads i Rundāle, inden vi når frem til Letlands hovedstad Riga, hvor vi skal bo bekvemt, lige i kanten af den gamle bydel. Arkitektonisk er Riga en sand perle. Det er ikke uden grund, at den gamle bykerne er på UNESCOs verdensarvliste De ældste bygninger blev opført i 1200-tallet. 


Vi skal både rundt i Riga og langt ud på landet. Vi skal besøge det spritnye historiske museum i Riga, og det arkæologiske institut ved Letlands universitet har lovet os, at vi må kigge med på en udgravning, hvis de har noget i gang, når vi kommer. Vi skal på rundvisning i KGBs lettisk hovedkvarter og en tur ned i en tophemmelig sovjetbunker. Vi skal ud og se nærmere på en rekonstruktion af en lettisk træborg, sådan som de så ud, da korsridderne kristnede landet med sværdet i 1200-tallet. Vi skal på udflugt i Gauja Nationalpark med en lokal guide, Sandis Laime, der er skrevet ph.d afhandling om lettiske hekse. Han har lovet at vise os interessante steder i den lettiske natur.

Vi kører til den skandinavisk vikingebosættelse i Grobina, besøger det arkæologiske center og møder byens nulevende vikinger.

Fredag kører vi til færgen i Klaipeda. På vejen gennem Litauen kan vi i Palanga nå at besøge Europas største ravmuseum, som har mange baltiske ravsmykker fra stenalderen.

Lørdag eftermiddag er vi tilbage i Odense efter en uge fyldt med herlige oplevelser og smagen af Rigas sorte balsam på tungen.

Turbeskrivelsen er blot for at give en idé om, hvad der venter. Vær opmærksom på, at vi skal gå en del til fods og det er en fordel at kunne forstå engelsk.

Rejseleder på turen er Per Nielsen, sekretær i HARJAs bestyrelse, redaktør af ”Fynboer & Arkæologi” og en kender af lettisk arkæologi, historie og kultur. Per Nielsen har arrangeret flere ture til Letland i samarbejde med Svend og Alice/Taxibus Ejby. Turen starter fra Odense – og der kan aftales opsamling undervejs i Nyborg, Korsør og København.

Folder der sammenfatter ovenstående kan hentes som pdf på nedenstående link.

Folder – Turen går til Letland

Har du spørgsmål til turen, så skriv til Per Nielsen:

sprog-og-ide@mail.tele.dk

Prisen pr. person er 8.500 kr. ved delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse: 500 kr.). På ud- og hjemtur betaler man selv fortæring på færgen, og der vil være enkelte dage i Letland, hvor man selv betaler frokost.

Der er plads til 30 personer i bussen.

Ved tilmelding er det først-til-mølle-princippet, der gælder.

NB: Interesserede, der ikke er medlemmer af HARJA, er også velkomne. Det kræver blot en indmeldelse i foreningen, dvs. 200 kr. ekstra.

Tilmelding til Per Nielsen: sprog-og-ide@mail.tele.dk

Herefter får du nærmere besked om betaling og program.

Rejsen betales senest 1. februar 2022.

NB: Vi er opmærksomme på Covid 19 – og skulle det vise sig, at der stadig ikke er styr på situationen, når vi nærmer os sommeren 2022, kan turen aflyses med få måneders varsel og de indbetalte beløb refunderes.