PÅ JUBILÆUMSTUR MED HARJA – Turen går til Letland fra den 4. til den 12. juni 2022

Turen går til Letland fra den 4. til den 12. juni 2022

Det bliver en tur med arkæologi, historie og natur.

Fra den 4. til den 12. juni 2022 drager HARJA på tur. Vi kører rask af sted med Svend som chauffør i en bekvem arkæologivenlig langtursbus med kurs mod Letland. Vi sejler med færgen fra Karlshamn i Sverige til Klaipeda i Litauen. På vejen gennem Litauen gør vi holdt ved Korshøjen, som i sig selv er en uforglemmelig oplevelse.

Vi krydser herefter grænsen til Letland, og vi skal lige se nærmere på kurlandsfyrsternes sommerpalads i Rundāle, inden vi når frem til Letlands hovedstad Riga, hvor vi skal bo bekvemt, lige i kanten af den gamle bydel.


Vi skal både rundt i Riga og langt ud på landet. Vi skal besøge det historiske museum i Riga, og det arkæologiske institut ved Letlands universitet har lovet os, at vi må kigge med på en udgravning, hvis de har noget i gang, når vi kommer. Vi skal en tur ned i en tophemmelig sovjetbunker. Vi  skal ud og se nærmere på en rekonstruktion af en lettisk træborg, sådan som de så ud, da korsridderne kristnede landet med sværdet i 1200-tallet. Vi skal på udflugt i Gauja Nationalpark med en lokal guide, Sandis Laime, der er skrevet ph.d afhandling om lettiske hekse. Han har lovet at vise os interessante steder i den lettiske natur.


Fredag kører vi mod havnebyen Liepāja, hvor vi undervejs gør holdt i Sabile, Europas nordligste vindistrikt og ved den den skandinavisk vikingebosættelse i Grobina, hvor vi skal møde vikingernes efterkommere.

Vi overnatter i Liepāja. Lørdag kører vi til færgen i Klaipeda. På vejen gennem Litauen kan vi i Palanga nå at besøge Europas største ravmuseum, som har mange spændende baltiske ravsmykker fra stenalderen.

Søndag eftermiddag er vi tilbage i Odense efter en uge fyldt med herlige oplevelser og smagen af Rigas sorte balsam på tungen.

Turbeskrivelsen er blot for at give en idé om, hvad der venter. Vær opmærksom på, at vi skal gå en del til fods og det er en fordel at kunne forstå engelsk.
Rejseleder på turen er Per Nielsen, sekretær i HARJAs bestyrelse, redaktør af ”Fynboer & Arkæologi” og en kender af lettisk arkæologi, historie og kultur. Per Nielsen har arrangeret flere ture til Letland i samarbejde med Svend og Alice/Taxibus Ejby. Turen starter fra Odense – og der kan aftales opsamling undervejs i Nyborg, Korsør og København.
Har du spørgsmål til turen, så skriv til snarest til Per Nielsen: sprog-og-ide@mail.tele.dk

Vi satser på at fylde bussen. Prisen pr. person er 9.000 kr. ved delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse: 600 kr.). På ud- og hjemtur betaler man selv fortæring på færgen, og der vil være enkelte dage under opholdet, hvor man selv betaler frokost. Der er plads til 30 personer i bussen.
Ved tilmelding er det først-til-mølle-princippet, der gælder.
De, som har tilmeldt sig til turen, som blev aflyst i 2021 pga. Covid-19, behøver ikke at tilmelde sig igen. I hører nærmere.
NB: Personer, der ikke er medlemmer af HARJA, er velkomne til at deltage. Det kræver blot en indmeldelse i foreningen, dvs. 200 kr. ekstra.

Tilmelding snarest til Per Nielsen: sprog-og-ide@mail.tele.dk
Depositum på 4.000 kr. betales senest  den 1. december 2021.
Restbeløbet betales senest den 1. marts 2022.

Spred
  •  
  •  
  •  
  •