Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Harja Gravelejer ved Kirkeby Vænge nord – Ugerne 27, 28 og 29

5. juli 2021 - 23. juli 2021

Kære Harja-medlemmer!

Ta’ med på arkæologisk udgravningslejr til sommer!

I anledning af HARJAs 50 års jubilæum hanker vi op i en gammel tradition, som foreningen i samarbejde med fynske og jyske museer dyrkede med succes fra 1976 til 2009: de arkæologiske udgravningslejre.

Vi har fået en meget fin aftale med Svendborg Museum om at bistå med arkæologiske undersøgelser af et 9000 gammelt kulturlag  på Kirkeby Vænge nord for Svendborg. På en grusbakke i en skov tilhørende Hvidkilde gods har  NCC i en årrække udvundet sand og grus og er i den forbindelse stødt på kulturlevn fra Maglemosekulturen, som arkæologerne fra Svendborg Museum har dokumenteret og undersøgt. Det er i forlængelse af disse undersøgelser, Harjas medlemmer får lejlighed til at være med under ledelse af museumsinspektør Lone Christine Nørgaard, velkendt og skattet arkæolog fra flere udgravningslejre på Østfyn.

Planlægningen af sommerens udgravningslejr er stadig i sin vorden, men det er på tide, at I bliver gjort bekendt med arrangementet, så I kan indregne den i jeres planlægning af den kommende sommerferie:

Lejren vil finde sted i ugerne 27, 28 og 29 (5. juli – 23 juli)

Proceduren bliver som i tidligere år, hvor man deltager ugevis og bor i eget telt eller campingvogn på den fælles lejrplads. Her findes også Harjas fælles- og køkkentelt, toilet- og badefaciliteter (regner vi da med på nuværende tidspunkt).

Prisen for deltagelse er ikke fastsat endnu, men maksimalt 1300 kr. pr. uge pr. voksen deltager (over 16 år), vil være et slag på tasken. Pris pr. barn (op til 16 år og i følge med en voksen) bliver formentlig 700 kr.

Ud over lejrgebyr må man ugentlig påregne ca. 170 kr. pr. næse pr. uge til fælles aftensmad. Morgen- og middagsmad sørger deltagerne selv for.

Max 15 deltagere pr. uge.

Uforpligtende forhåndtilmelding kan rettes til Eigil Nikolajsen: nikolajseneigil@gmail.com eller 65 97 79 90. Hertil kan du også rette evt. spørgsmål.

Måske ses vi på Harjas jubilæumsudgravningslejr 2021 omkring vor fælles arkæologiske interesse. Det kunne være hyggeligt!

Men som altid i disse tider må vi tage forbehold over for evt. corona-begrænsninger. Vi krydser fingre!

Detaljer

Start:
5. juli 2021
Slut:
23. juli 2021
Begivenhed Kategori:

Sted

Kirkeby Vænge Nord
Vængevej 4 A
Stenstrup, 5771 Danmark
+ Google Maps