Persongalleri til bogen “Viking – Ran, ild og sværd” af Jeanette Varberg

Persongalleri oversigt til bogen “Viking – Ran, ild og sværd”.

Kategori:

Beskrivelse

Som læsehjælp til det store og omfangsrige persongalleri der indgår i Jeanette Varbergs “Viking – Ran, ild og sværd”, er der udarbejdet en række rutediagrammer, der viser de familiære sammenhænge imellem de i bogen optrædende personer. Der er også i visse tilfælde inkluderet personer der ikke nødvendigvis indgår direkte i sammenhæng med andre personer. Bemærk det er ikke alle personer i bogen der optræder i rutediagrammerne, men et udvalg af disse.

Dateringsrammer angivet i diagrammerne er til dels taget fra bogen og i stor stil taget fra internettet. Der er i den forbindelse ikke foretaget nogen større kildekritisk behandling af dataene, hvorfor de angivne årstal skal tages som indikative. Ofte er der flere modstridende årstal der angives, hvorfor de her viste ikke nødvendigvis er korrekte. De giver dog en nogenlunde kronologisk indsigt i de enkelte personers livsforløb, i forhold til andre personers.

Bemærk denne rev. 1 (juni) udgave har ikke været igennem nogen form for streng kvalitetskontrol, andet end egenkontrol ifm. udarbejdelsen, samt hjælpsomme kommentarer til smårettelser til den første udgave fra maj 2020. Det er meget muligt/sandsynligt at der vil forekomme fejl og mangler i denne udgave. Men forhåbentligt kan disse udbedres ved en evt. opdatering på et senere tidspunkt.

Diagrammerne kan hentes via nedenstående link.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen